Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в петък, че страната му

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в петък, че страната му
Коментари Харесай

Тръмп: Напускаме СЗО, Китай дължи обяснения на света за коронавируса

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи в петък, че  страната му ще " приключи " връзките си със Световната здравна организация  и  ще " приключи " финансирането на СЗО  с оглед на хипотетичен " цялостен надзор " на интернационалната здравна организация от Китай.

Вноските на страната в бюджета на СЗО се пренасочват към други организации за възстановяване публичното опазване на здравето по света, добави Доналд Тръмп, написа epicenter.bg. 

Това е осъществяване на предизвестието му от предишния месец, че Вашингтон ще спре финансирането на СЗО, в случай че организацията от структурите на Организация на обединените нации " не се ангажира със доста възстановяване на активността си в идващите 30 дни ". 

" Очевидно е, че непрекъснатите неточности от вас и вашата организация при реагирането на пандемията излизат доста скъпо на света ", написа Тръмп на 18 май на генералния шеф на СЗО. " Единственият метод организацита да продължи напред е фактически да показва независимостта си от Китай ", се споделя още в пимото. 

 

" СЗО не съумя да извърши желаните и доста нужни промени ", посочи американският президент и добави, че държавното управление на Съединени американски щати ще пренасочи " тези средства към други международни организации, заслужаващи незабавни световни потребности във връзка с публичното здраве ", акцентира Тръмп на ексклузивен брифинг пред Белия дом.

 

" Китай оказа напън на СЗО, с цел да заблуди света по отношение на пандемията от ковид. Китай има цялостен надзор над Световната здравна организация ", въпреки да заплаща дребна част от това, което внасят Съединени американски щати - едвам 40 млн. $ против почти 450 млн. $ от Вашингтон годишно ", акцентира президентът.

" Изброихме в детайли на СЗО какви промени би трябвало да направи и разговаряхме непосредствено с тях, само че те отхвърлиха да се задействат. "  

Китай дължи пояснения на света, добави Тръмп. Той попита за какво инфектирани поданици на Ухан е не са били допускани в Пекин, само че им е било разрешено да пътуват по света и изключително към Европа. Китайските управляващи подцениха отговорностите си да рапортуват на СЗО за ковид и притиснаха организацията да подведе света, когато той бе открит, сподели още президентът. 

 

Президентът на Съединените щати също така  издаде публични манифести за " отбрана " на американските университети и финансови пазари от " китайски шпиони " .

 

Тръмп означи, че " жизненоважните академични проучвания " би трябвало да се пазят от някои китайски студенти и проучвания, защото за Китай е известно, че " краде индустриални секрети ".

 

Освен това президентът сподели, че  финансовата система на Съединени американски щати би трябвало да бъде предпазена  и че той ще нареди  изследване на китайски компании, регистрирани на американските тържища .

 

Доналд Тръмп уточни, че желае американските капиталови компании да дават на клиентите си идентична информация за всички компании, в които влагат парите си.

 

Той разкри, че администрацията му  ще стартира развой на унищожаване на политическите изключения които дават на Хонконг  особено отношение.  Тръмп настоя, че  Хонконг към този момент не е " задоволително " самостоятелен , с цел да може да получи особено отнасяне от страна на Съединени американски щати.

 

Президентът на Съединени американски щати добави, че американското държавно управление също така  ще стартира преразглеждане на консултативния съвет за пътешестване на Държавния департамент във връзка с Хонконг  поради " нарасналата заплаха от следене ".

 

Малко по-рано през днешния ден английският министър-председател Борис Джонсън и американският президент Доналд Тръмп обявиха, че проектът на Китай да наложи законодателство за националната сигурност в Хонконг би подкопал автономията на региона и модела " една страна, две системи ", предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

 

" Лидерите обявиха, че проектът на Китай да наложи законодателство за националната сигурност в Хонконг опонира на отговорностите му според китайско-британската взаимна декларация и би подкопал автономията на Хонконг и рамката " една страна, две системи ", уточни в изказване канцеларията на Джонсън след телефонния му диалог с Тръмп.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте забр
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР